Naša piletina je tako dobra zato što pažljivo biramo sirovine s kojima pripremamo naše recepte, vršimo stalne provjere svih koraka obrade i vrlo pažljivo pratimo cijeli lanac opskrbe, od odabira piletine do serviranja i usluge u našim restoranima.
Kentucky piletina dolazi od certificiranih europskih dobavljača i redovito ih pregledavaju i kontrolišu kvalificirana nezavisna tijela, u skladu sa standardima Europske unije. Ove kontrole se odnose na:
• Dobrobit životinja, koje rastu u velikim objektima i u prikladnom okruženju;
• Birga o prehrani koja treba sadržavati samo povrće, minerale, vitamine, a ne antibiotike ili umjetne hormone rasta;
• Transport sirovina od dobavljača do restorana;
• Skladištenje, čuvanje i upravljanje sirovinama u restoranu, od ulaska do gotovog proizvoda.
Cjelokupno upravljanje proizvodima se vrši prema HACCP procedurama.
Prženje u Kentucky Fried Chicken-u odvija se u posebnoj fritezi koju je napravio sam pukovnik, a proizvela Henny Penny! Prženje u fritezi traje manje vremena od tradicionalnog prženja i ova vrsta prženja čuva prirodne vrijednosti hrane, održavajući proizvod prirodno vlažnim i ukusnim.
Mi u KFC-u imamo određeno vrijeme za svaku hranu koja se kuha. Dakle, ovisno o vrsti proizvoda koji nam je potreban: 15 minuta za pripremu po originalnom receptu COB piletina u velikoj korpi i 4 do 7 minuta za sve ostale proizvode. Nakon prženja vidimo da je piletina ravnomjerno pečena i to potvrđujemo termometrom koji prati unutrašnju temperaturu mesa. Ovo je temeljni korak u osiguravanju sigurnosti hrane za naše kupce.
Cijelim procesom pripreme hrane se upravlja se na način da se pripremiti prava i potrebna količina hrane i maksimalno smanji gubitak hrane.
Sigurnost hrane je apsolutni prioritet i počinje obukom zaposlenih. Svi uposlenici KFC-a, pohađaju kurs obuke koji podržava higijenu i sigurnost hrane. Faze upravljanja proizvodima regulisane su procedurama koje je odobrila kompanija, a svaka faza kuhanja povjerena je različitim kuharima. Ovo se radi kako bi se spriječila kontaminacija između sirovih i gotovih proizvoda i ova metoda je također vrlo učinkovita u vremenu. Nadalje, kuhar mora oprati ruke prije svake faze ili serije pripreme hrane.